muffinssejapuffinsseja!

maanantai 18. toukokuuta 2009

Banaanisuklaamuffinssit

Tarvitset:


2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja (vehnäjauhoja)
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojuomajauhetta (ap. ohjeen mukaan 2 rkl tummaa kaakaojauhetta)
n 75 g sulatettua rasvaa (reilu ½ desiä juoksevaa kasvirasvavalmistetta eli vaikkapa Flora Culinessea)
1 rkl maitoa (tai kermaa, jos et ole köyhä opiskelija)
2 banaania (ap. ohje ehdotti 1 iso / 1½ pientä)
2 tl sitruunamehua
n. 50 g tummaa suklaata (  70 g! 100 g! suklaata ei koskaan voi olla liikaa)



Tee näin:

1. Vaahdota sokeri ja munat
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon, kääntele varovasti (niinpä!)  sekaisin
3. Soseuta banaani, lisää sitruunamehu (Tai älä lisää, jos et muista tai se on loppu.). Lisää banaani maitoon tai maito banaaniin.
4. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi, varo sormia!
5. Sekoita banaanimaito, sulatettu margariinirasva ja suklaarouhe, lisää sen jälkeen taikinan joukkoon, kääntele lusikalla varovasti (taas!) sekaisin
6. Jaa taikina muotteihin, paista 200 °C:ssa 12 - 15 minuuttia


Ensimmäisessä kuvassa tämän päiväinen tuotos, alemmassa kuvassa joskus aiemmin leivottu kaveri. Tällä kertaa en löytänyt mistään kunnon kaakaojauhetta, joten roiskin sekaan O'Boyta ihan mielin määrin. Pirkan amerikanmuffinssivuokiakin oli vain yksi, joten jouduin käyttämään noita pienempiä, joissa muffinsseista tulee aina epämääräisiä lättysiä. Tänään käytin Pandan tummaa suklaata, aiemmin olen käyttänyt (kuten kuvasta ehkä huomaa ;D) Fazerin suklaata. Maku on kunnon kaakaojauheen puuttumisesta huolimatta varsin hyvä, olen jo aika monta ehtinyt tässä päivän aikana tuhota :)

Niin ja joo, ohje on alunperin Marien käsialaa.

Työhaastattelu oli ja meni, nyt vain odottelen huomista ja tietoa siitä, sainko paikan vai en. Peukut pystyyn!

0 kommenttia: