the sky is mine

maanantai 3. elokuuta 2009


Siinä se nyt sitten on, tämän päivän varsinainen ostos! Ichin I-Pajaj-A -takki siis. Kuva on huonoakin huonompi, ei todellakaan tee oikeutta takille, sillä täällä on jo kovin hämärää enkä halunnut käyttää salamaa, mutta ehkä siitä jotain näkee. Keväällä toki tietysti vannoin, etten varmasti ostaisi samanlaista "tekonahkatakkia" kuin kaikilla teineillä, mutta pakkohan se viimein oli ostaa, kun sopiva yksilö sattui eteen.

Vähän tosin haluaisin antaa miinusta siitä, että takin tiedoissa lukee vain "Päällinen 100% PU" (vuori on sitten 100% polyesteriä). PU? Miksei vuori ollut sitten 100% PES? No, minähän nokkelana tekstiili-ihmisenä kyllä päättelin, että kyse on polyuretaanista, mutta silti! Ei kuluttajalle annettavissa tiedoissa saa käyttää ammattimaisia lyhenteitä! Ni.

On ollut jännä huomata, miten opintojen ansiosta vaateostoksiinkin suhtautuu nykyään erilailla. En tosin hyljeksi tekokuituja, kuten jotkut tuntuvat tekevän, mutta silti ne vaatteen materiaalitiedot kiinnostavat ihan uudella tavalla. Ja (vaikka juuri sanoinkin, etten hyljeksi tekokuituja) jostain syystä nykyään etenkin 100% puuvilla kiinnittää ihan uudella tavalla huomion, ja siitä on valmis maksamaan enemmän. Etenkin luomusta. On se jännä. Onhan se tietysti ihanan sileää ja pehmeää ja täydellisen tuntuista päällä, mutta... :D

0 kommenttia: