Odottavan aika on pitkä

perjantai 4. syyskuuta 2009



Pakko kai kirjoitella hetken aikaa, kun tätä aikaa tuntuu olevan ihan liikaa. Olemme lähdössä huomenna aamusta jälleen Alastaron moottoriradalle (en tiedä taipuuko se Alastaroon vai Alastarolle, joten kierrän sen näin ;D), ja tällä kertaa siellä olisi tarkoitus viihtyä kokonaiset kaksi päivää, mikäli auto - ja mies - pysyvät ehjinä. Mikäli olen oikein käsittänyt, huomenna olisi kai tarkoitus säätää autoa ja ehkä ajella timeattackia, ja sunnuntaina olisi sitten driftingin vuoro. Olen kerrankin varustautunut lähtöön hyvissä ajoin ja pakannut lämmintä vaatetta mukaan, vaikka säätiedotus lupaakin lähes pariakymmentä astetta. Vaatetta saa kuitenkin aina pois päältä, mutta sitä on vähän hankalampi taikoa lisää, jos tulee kylmä.

Koulun alku on sujunut oikein leppoisasti. Kuten jo aiemmin kirjoitin, Kastajaisissa oli oikeinkin mukavaa. Hieman satoi, sehän vain kuuluu Kastajaisiin, muttei liikaa, ja osuimmekin juuri sopivasti erään sillan alle pahimman sateen ajaksi. Joukkueemme - Mikrokanat! :D - oli mitä parhain, ja vaikka voittoa emme ihan saavuttaneetkaan, oli ryhmä ainakin ihan loistava. Tai no, ainakin minä pidin ryhmästä kovasti.

Torstaina alkoi siis vihdoin ja viimein meidän aiempien vuosikurssienkin opinnot. Ensn kuuntelimme tunnin verran pakolliset tervetulojutut ja muut, ja sen jälkeen suuntasin graafisen suunnittelun tunneille. Kuten ehkä edellisestä postauksesta käy ilmi, pidin siitä aika mahdottoman paljon... :D  Siinä tehtyjä harjoitustöitä voisinkin ehkä esitellä tässä matkan varrella, mutta ensimmäistä en nyt ainakaan taida laittaa esille, se oli niin onneton räpellys (vektoroidun kuvan korjailua ja värittelyä). Opintojakson sisältö tulee olemaan Illustratoria ja Indesignia (CS4), fontteja, käyntikortteja, esityskuvia ja muuta kivaa. Mahtavaa! Valokuvaus ja kuvankäsittely -opintojaksokin on tulossa, ja siinä perehdymme sitten tarkemmin Photariin. Maanantaina alkaa myös yksi uusi opintojakso, Materiaalilähtöinen pinnan suunnittelu, joka on sitten enemmän omaa alaani, ja vaikka tiedänkin siitä joitain asioita jo nyt - vilkuilin totsua vähän etukäteen - aion esitellä sen vasta ensi viikolla tarkemmin. Sekin vaikuttaa kuitenkin erittäin mielenkiintoiselta.

Valmistauduin eilen jo vähän tuleviin projekteihin ja kävin ostamassa luonnoskirjoja. Löysinkin niitä aivan ihmeellisen edullisesti paikallisesta taidetarvikeliikkeestä, joten ostin sitten pakollisten koululuonnoskirjojen lisäksi myös yhden vähän pienemmän, ylimääräisen, johon ajattelin alkaa kokoamaan niitä ajatuksia ja ideoita, joita en voi tänä vuonna käyttää kouluprojekteissa. Joitain ideoita tälle syksyllehän sain jo viime keväänä, mutten ole jaksanut alkaa käsitellä niitä vielä kovinkaan aktiivisesti (eli en ole laittanut paperille vielä mitään). Toivottavasti niillekin riittää vielä aikaa ja innostusta, kun koulutyö taas oikein toden teolla alkaa.

0 kommenttia: