Angelina - kuitu

maanantai 14. syyskuuta 2009

Tällä kertaa vähän erilaisempi päivitys. Meillä oli tänään materiaalilähtöisen pinnan suunnittelun tunneilla synteettisten kuitujen visuaalista viimeistystä; muotoon stabilointia, sulatusta ja angelina-kuituja. Koska viimeinen oli minullekin täysin uusi homma, päätin vähän kuvata prosessia ja itse kuituja (kuvista ei tosin tullut kovin kehuttavia).





Kuten ensimmäisistä kuvista pitäisi näkyä, kyseessä on siis kiiltävä, polyesterpohjainen, termoplastinen kuitu, jonka pehmenemislämpötilaa on muokattu alhaisemmaksi kuin polyesterillä yleensä. Tämän ansiosta kuitua voi sulattaa silitysraudalla kahden leivinpaperin välissä, jolloin se sulaa enemmän tai vähemmän yhtenäiseksi pinnaksi - kuten viimeisestä kuvasta saattaa huomata.

Kokeilu oli varsin mielenkiintoinen, vaikka kokeiluni olivatkin taaskin mallia "palloja ja pitkuloita vaalealla taustalla" (ei ainakaan kuulosta kovinkaan luovalta ja hienolta), mutta ehkäpä pienen tuumimisen ja treenailun jälkeen näistäkin voisi saada vaikka mitä kivaa aikaiseksi.

Angelina-kuitua voi hankkia mm. seuraavista paikoista:
Felt Faction (FIN)
Zijdelings
The Crafty Cow

0 kommenttia: