selittelijät eivät voita, voittajat eivät selitä.

maanantai 22. kesäkuuta 2009

Eksyin tänään kirjastoon. Tai siis, en eksynyt, sana merkitsee tässä yhteydessä ehkä enemmän sitä, että ajauduin sinne sen kummemmin suunnittelematta, se vain tuli lenkillä vastaan ja päätin pistäytyä sisään. Sen verran olin tosin uhrannut ajatukselle aikaa jo kotona, että otin repun mukaan, jos vaikka löytäisin jotain lukemista. Olipa outoa pitää reppua selässä! Siitä on varmasti ainakin kaksi, kolme vuotta, kun olen viimeksi käyttänyt reppua, joskus lukiossa se taisi olla. Reppu kuitenkin osoittautui mitä kätevimmäksi kapineeksi pyöräillessä, joten muistan ehkä jatkossa kaivaa sen useammin kaapista.

Kirjastossa minuun iskee usein ahdistus. Menen sisään, kiertelen uutuushyllyjä, käyn vilkaisemassa novellihyllyä, ajaudun käsityöhyllyn kautta urheilupuolelle. Etsin karatekirjaa, tarjonta ei miellyttänyt, lähdin ajelehtimaan kohti kaunokirjallista puolta... Ja lopulta löysinkin kaksi kirjaa, Madeleine Hessérusin Paljain jaloin ja Mirjami Hietalan Korkeat huoneet. Ensimmäinen kiinnitti huomioni, koska siinä oli kivan näköinen selkä, ja toisen otin ihan vain siksi, että se oli ensimmäisen vieressä :P Mahtavaa.

Minulla on kyllä jossain koneelle tallennettuna jokin "100 kirjaa jotka jokaisen pitäisi lukea" -tyyppinen listaus. Täytyisi etsiä ja tulostaa se, helpottuisivat nämä kirjastokäynnitkin. Aina välillä onnistun löytämään hyviä kirjoja ihan randomilla, mutta ei sekään aina toimi.

Taidan saada töitäkin. Ystäväni on töissä eräässä kaupungin hotellissa, ja hän oli suositellut minua sinne keittiö- ja kerrosapulaiseksi, kun näin sesonkina on kovasti kiirettä. Nyt juttelimme asiasta, ja minua tarvittaisiin kuulemma jo tänä viikonloppuna... Hotellista ei kyllä vielä ole otettu yhteyttä, mutta onhan tässä vielä muutama päivä aikaa. Olisi kyllä niin hienoa päästä töihin! Olisi vihdoin vähän rahaa ostaakin jotain.

Löysin tänään kivan asunnonkin, 46,5 neliöinen yksiö ja vuokra oli jossain 350 € tienoilla. En sitten tiedä, onko se ihan törkeän huonokuntoinen, mutta edullinen se ainakin on! Ei sillä, että minun kannattaisi edes haaveilla tuosta, mutta jos olisin saanut kesätöitä, voisin ehkä jo harkita asiaa. Harmi, etten saanut. Ehkä syksyllä sitten.

0 kommenttia: