Ällöttävää

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Mikä ihme tonnikalassa oikein on? Minun teki oikein mieli tonnikalaa (pitäisi opetella syömään sitä, tarvitsisin enemmän proteiinia) ja teinkin leivän, jossa oli alla siivu Realia, päällä 1/3 tonnikalapurkista (tonnikalaa vedessä) ja päällä pari siivua Edamia. Vaikka vähän epäilyttikin, niin oli kyllä hyvää! Nyt, ehkä vartti tuon leivän syömisen jälkeen, haistoin tonnikalan tuoksun sormissani ja olen lähes valmis oksentamaan, niin ällöttävältä se tuoksuu. Miksi?

Sama on tapahtunut aiemminkin. Poikaystäväni teki kerran jumalaisia tonnikalaleipiä uunissa, muistan todella pitäneeni niistä, mutta nyt pelkkä ajatuskin niistä ällöttää. Omituista.

Varsinainen merkinnän aihe tulee kuitenkin tässä:

Tomaattinen kanakeitto


Ei taaskaan esteettisesti kovinkaan kaunista, mutta maku! Ah. Kyllä.
Tällaisia aineksia iskin kattilaan tänään:

- 166 g uunissa paistettua broileria (kaksi koipea)
- ½ punainen paprika
- pieni sipuli
- pieni purkki (70 g) tomaattisosetta
- riisiä (ns. pikariisiä raakana desi)
- Knorr kanaliemikuutio
- kiinankaalia 61 g (abt 1/3 pienestä kiinankaalista)

Koska en todellakaan ole mikään huippukokki, noudatin taas maanmainiota ohjetta:

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi
2. Lisää kaikki ainekset, sekoita, anna kiehua kunnes riisi on kypsää ja keitto näyttää hyvältä.
3. Heitä mausteita (pippuria, valkosipulia) sekaan jossain välissä

Yritin kyllä vähän miettiä sitä, mikä aineksista tarvitsee eniten aikaa kypsyäkseen, mutten huomioinut sitä silti tarpeeksi, sillä sipulit jäivät hauskan puoliraaoiksi. 

Paprika on uusi suosikkini - vaikka olenkin aina pitänyt siitä raakana - olen tähän mennessä sekä paistanut pannulla että keittänyt sitä, ja aina onnistuu :)

Joo. Huomaa kyllä, että on loma! Joko syön koko ajan, mietin, mitä voisin seuraavaksi syödä, tai haaveilen siitä, että voisin syödä... Olen pyöräillytkin kyllä ihan kivasti, äsken heitin kevyen 26 km iltalenkin, oli kivaa vaikka välillä aavistuksen nakersikin polkea vastatuuleen. Reilusta kilometristä jäi vajaaksi, etten olisi saanut jo kahtasataa rikki!

0 kommenttia: