maanantai 29. syyskuuta 2008

Eipä ole tullut hetkeen päiviteltyä tätäkään :S Ensin unohdin salasanani (vaikka olenkin kyllä melko varma, että uusi salasanani on ihan sama kuin vanha, mutta ainakaan se ei toiminut ennen kuin "vaihdoin" sen), ja kun viimein sain salasanan vaihdettua, tuli vaan kaikenlaista kiirettä... Siitä syystä nyt kuvapostaus. Kuvat on muutenkin ehkä vähän mukavampia kuin ainainen tarinointi, jossa ei aina ole niin päätä eikä häntää.



Koulurakennus. Tai no, yksi niistä. Tässä meillä on vain muotoilun yhteisiä aineita, ammattiaineiden opetus on ainakin tekstiilillä ja lasi-keramiikalla toisella kampuksella, jonne opetus siirtyy kokonaan joulun tienoilla.
 


Mood board tulevaa työtä varten. Ehkä aavistuksen hienompi livenä kuin kuvassa.



Tästä eteenpäin lankavalintoja tulevaa työtä varten :) Kuvassa Wetterhoffin Akseli 8 -pellavalankaa, josta aion käyttää sävyjä 540 ja 542, molempia melko harkiten, lähinnä ohuina tehosteraitoina.



Wetterhoffin Sofia-silkkivillaa, työhön sävyä 950 eli valkoinen. Tätä tullee työhön aika paljon, jotta yleisilme säilyy sellaisena kuin haluan.



Varpa-Loomsin puuvillaista tehostelankaa, tästä sävy 3121 eli harmaavalkoinen.



Paperinarua. Kuvassa Pirkka-paperia (Pirkanmaan Kotityö Oy:n tuote siis), mutta hetken mietinnän jälkeen päädyin metsästämään vastaavaa Tiimarista tai askartelukaupoista, tätäkin kuitenkin niin vähän menee. Sävy 024 olisi toiveissa, saa nähdä, joudunko peräti itse värjäämään... Tai tilaamaan sittenkin.



Valkoista viskoosia. Tätä ajattelin lainata koulun varastosta, kun menekki ei tule olemaan niin kovin suurta. Näin on toki muutaman muunkin langan kohdalla, mutta tilaan / ostan niitä kuitenkin itselleni kokonaisen kerän /vyyhdin. Tästä on kyllä varoitettu, töistä yli jäävät "kyllä mä näitä vielä joskus jossain työssä käytän!" -langat kuulemma tuppaavat kerääntyä vain varastoon tilaa viemään.

Tällaista täällä siis. Viime perjantain vietin ideoidessa tulevaa työtäni, sain käytettävät langatkin jo päätettyä eli työ on aika hyvällä mallilla! Koeloimia aletaan tehdä kai tällä viikolla, ja sittenkin tehdään vaan monia, monia kokeiluja. En ole kovin perehtynyt työn aikatauluun, täytyisikin tulostaa se, niin tietäisin missä mennään.

Edellinen työ pitäisi viimeistellä itsenäisesti. Raitakangas otettiin koneesta pois viime viikolla, nyt pitäisi jostain repiä aikaa, jolloin voisin käydä, leikkaamassa, saumuroimassa, pesemässä ja silittämässä sen. Sinänsä hankalaa, että meillä on ma-ke oppitunnit toisella kampuksella (ensimmäinen kuva), ja ammattiaineiden tunteja vain to-pe toisella kampuksella, jossa siis tekstiiliverstaskin on. Torstai ja perjantai ovat jo sinänsä niin työntäyteisiä päiviä, etten oikein tiedä, missä vaiheessa ehdin työstämään raitakangasta... No, joskus, toivottavasti. Esiliinaksi ompelu tapahtunee vasta joulun jälkeen, eli aikaa kyllä on.

Muutenkin koulu menee hyvin, tosin ehkä vähän... Löysästi? Tänään olin vain visuaalisen kulttuurihistorian tunnilla, huomenna on vain pari tuntia luonnostelua ja piirtämistä, keskiviikkona vain tuotteen suunnittelun teorian ja prosessin luento... No, en valita. Ehdinpä ainakin keskittyä myös omiin juttuihin.

0 kommenttia: