lomaluumuilua

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Kuluihan se loma, ja varsin vikkelästi menikin. Ensimmäiset päivät olivat melko tuskastuttavan tylsiä, mutta tuli sitä sitten käytyä yhtenä päivänä jopa koulullakin :) Muutama päivä kului töissäkin, eli jokusen viikon kuluttua on luvassa myös piristystä laihaan opiskelijalompakkoon.



Mm. tällaista syntyi, kun käytettävissä oli kasa tylsiä koti-iltoja. Kyllä muuten huomaa, etten ole neulonut sukkia ikuisuuksiin! Nyt kun oikein mietin, niin neulehistoriastani taitaa löytyä vaan yhdet sukat, sellaiset pinkkivihreäraidalliset, ja niistäkin sen seitsemän vuotta aikaa :D Siihen nähden ihan ok suoritus, vaikka kovin reikäisethän nämä ovat.
Lankana Novitan Nalle Colori, sävy 868.  Olen pitkään haaveillut tällaisesta pätkävärjätystä langasta, mutta lopputulos ei kyllä ollut ihan sitä mitä odotin. No, jatkossa värjäilen itse :)

Sitten muutama kuva  edistymisestä kutomon puolella.


Langat rivissä loimen luontia varten (vaaleanpunainen ei kuulu joukkoon). 


Loimi valmiina luomapuilla, odottaa pohjukka - ja tiuhtalankojen sitomista, jonka tällä kertaa onneksi muistin tehdä molempiin päihin :P


Lähikuvaa loimesta. Värit vähän vääristyneet (ylläri, kun käytössä pieni pokkari), tummin väri on tummansininen, jonkinlainen melange eli seassa on vähän muitakin värejä. Kaikki langat Schoellerilta eli Sport Lodenia, erittäin yllättäen :D Värikoodeja voin katsella myöhemmin, kun luonnoskirja on juuri nyt karussa.


Valmis loimi palmikoituna.


Loimi tukille kierrettynä, odottaa selvitystä. Enpä arvannutkaan, mikä soppa siitä tulisi! Edellisen loimen (eli siis mustavalkoinen koeloimi, myöskin Sport Lodenia) kanssa ei ollut mitään ongelmaa, mutta tämän kanssa senkin edestä. Tiuhtavarpojen paikalleen pujotus oli jo homma sinänsä, ja sen jälkeen sain parisen tuntia selvitellä lankoja, jotka olivat ihanasti kehittäneet pieni vanupalloja  ja takertuneet toisiinsa.


Niisittyjä lankoja pienissä nipuissa.


Ja tätä se niisiminen on :D Pahoittelut käden epäedustavuudesta, talven kuivuus on aika syvältä.

Varsinaisiin koulujuttuihin ei siis ole tullut koskettua lomalla ollenkaan. Tänään tosin itsenäisen työn päivänä kävin tekemässä sidosopin kotitenttiä koululla, mutta se siitä. Niisiäkin oli pakko, ja pääsin jo sentään puoleen väliin! Normaalivauhdilla olisin jo varmaan niisinyt koko roskan, mutta näissä toisissa atk-puissa on joku kummallinen loimitukin kammen rautalankaviritys, joka estää rintapuun pois ottamisen. Niisittäessä työasento on siis todella kammottava, eikä sitä millään kestä tuntia kauempaa... No, josko se siitä.

Huomenna olisi tarkoitus pitkästä aikaa taas opiskella sidosoppia (näin ainakin luulisin?) sekä kutoa näytteitä eteenpäin. Luonnoskirjaakin varmaan kannattaisi tehdä... Olen tällä hetkellä vähän hukassa koko huopakankaan kanssa, mutta ehkä ajatukset taas selkiytyvät, kun pääsen työn ääreen. Perjantaina olisi luvassa samaa kuin huomennakin, mutta poikkeuksellisesti karkaankin toisen ryhmäläisen kanssa tuutorikoulutukseen Mustialaan :)

0 kommenttia: