edistystä

keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Edellisen merkinnän jälkeen olen sentään onnistunut vähän edistymään :D Onhan tässä ollut pari viikkoa aikaakin.

Utopia-loimen loppuosasta tuli pöytäliina / pyyhe / whatever, jonka käyttötarkoitusta täytyy vielä miettiä. Toiselle siniselle reunalle kävi vähän köpelösti, ja jos alussa raidan leveys oli 10cm, oli se lopussa lähempänä 1-2 cm:iä... Kaikesta siitä kastelusta ja varovaisuudesta huolimatta lankoja katkesi oikein urakalla. Kankaan reunat täytynee siis saumuroida niin, että raidoista tulee yhtä leveät, ja jos olen reipas, ompelen päärmeet käsin.

Perjantaina lähes jo ylitin itseni. Teoriatuntien jälkeen skippasin ruokailun ja menin suoraan kutomoon, ja päivän aikana sain sekä tehtyä loimen (valkoinen kalalanka, 160 lankaa / 4,5m) että rakennettua sen kokonaan puihin! Vähän harmitti, kun piti syöksyä bussiin ilman, että ehdin ollenkaan aloittaa kutomista. Tänään pääsin sitten viimein kutomaan (korjailtuani ensin pari pirtaanpistelyvirhettä), ja sainkin ensimmäisen liinan kudottua suunnilleen puoleen väliin. En aiemmista suunnitelmistani huolimatta jaksanut etukäteen suunnitella raitarytmityksiä, vaan vaihdoin värejä ja tein eri paksuisia raitoja mieleni mukaan. Kun olin saanut 18cm kudottua, raitaryhmä näytti sopivalta, ja lähdin sitten vain sitä toistamaan.

Väreihin olin ehkä vähän pettynyt, vaikka tokihan se oli jo aiemmin nähtävissä, etteivät ne mitään kovin kirkasvärisiä olleet, ja valkoinen loimihan vain vaalentaa värejä entisestään. Muutenkaan värit eivät sopineet yhteen ehkä ihan niin hyvin kuin ajattelin, mutta toivottavasti kelpaa henkilöille, jotka nuo liinat lahjaksi saavat :)

Tämän päivän tuotoksista on kuvia, mutta ne ovat vielä kännykässä, joten lisään ne myöhemmin, kun saan siirrettyä ne koneelle. Loppuviikon urakkana on saada kudottua ainakin ensimmäinen liina valmiiksi, ja perjantaina aloittelemmekin ammattiteknisessä työpajassa lyhyen värjäyskurssin :)

ps. sidosopin tentistä tuli 4+ \o/

0 kommenttia: