ensimmäisen utopian loppu

perjantai 9. tammikuuta 2009

Tänään olikin sitten utopia-työn palautuspäivä, sisältäen siis varsinaisen työn, tekstiilikorun ja yhteisloimet. Eilen vietin työtä valmistellessani muutaman tunnin ompelukoneen ääressä, ja muutaman mutkan jälkeen sainkin hommat kunnialla päätökseen. Illalla sitten kokosin kotona taulun valmiiksi ja ompelin utopiapupuun hakaneulan taa, ja se olikin sitten siinä.

Tänään olikin vuorossa taas värjäystä, tehtiin shiboreita. Sinänsä ihan kivaa, mutta en niin siitä päänsärystä välittäisi... Jännä, kun puuvillaa värjätessä alkaa särkeä päätä, villaa värjätessä ei. Vaikka onhan aineet toki vähän erilaiset, mutta silti. Lopputulos oli vähän mitä oli, muutama ihan kiva kokeilu (tein yhteensä kahdeksan), muutama todella epäonnistunut... Ja ihan oma "vika", ensimmäistä kertaa kun shiboria värjäilin, ensi kerralla tiedänkin sitten, mitä ei pidä tehdä ja mitä pitää tehdä toisin. Yhdestä koevärjäyksestä tuli todella kiva, saattaa olla, että esim. kehystäisin sen myöhemmin :) Täytyy ensi kerralla ottaa kuvia, mutta kangas luo vaikutelman esim. järvimaisemasta, jota katsellaan vankilan kaltereiden takaa.

Ensi viikolla alkaa esitystekniikka, ja jossain vaiheessa viikkoa on myös alustus kevään projektia, uutta utopia-tehtävää varten. Siitä pitäisi sitten koota myös portfolio, eli täytynee tällä kertaa paneutua töihin oikein kunnolla, kuten toki jo syksylläkin olisi pitänyt tehdä.

0 kommenttia: